BRUK OG STELL AV ULL OG SILKE

BRUK OG STELL AV ULL
Ulltøy er bærekraftig da klærne har lengre levetid enn mange andre tekstiler, og ull er biologisk nedbrytbart. Vi har valgt de fineste, mykeste og varmeste ullfibrene for våre plagg
Det er viktig å huske at jo finere og mykere fiber som brukes jo større er sjansen for at det kan dannes nupper. Nuppene fjernes forsiktig uten at plagget blir ødelagt. For at plagget skal holde seg fint lengre bør nuppene fjernes før vask og plagget strykes/dampes med kaldt jern lett etter vask. Følg vaskeanvisningen i plagget for best resultat. Vask ullplagget før det skal oppbevares. Et skittent ullplagg har større sannsynlighet for å tiltrekke seg møll enn et rent.
Tar du godt vare på plagget ditt vil du ha stor glede av det lenge.

BRUK OG STELL AV SILKE
Våre silkeplagg kan vaskes i vann. Er du usikker på om vaskemaskinen din er for røff i behandlingen selv på silke- og ullprogram, bør du vaske plagget for hånd. Vil du likevel ta sjansen ,kan det være lurt å legge plagget i en vaskepose for å beskytte det. Husk også at silke kan krympe litt første gang du vasker det. Velger du å vaske for hånd ,bør du la plagget ligge i lunkent vann med et mildt vaskemiddel spesielt beregnet for skjøre materialer i noen minutter.
Skyll i klart, kaldt vann til såpen er borte. Fyll en bøtte med kaldt vann og tilsett en desiliter blank eddik, som du skyller plagget i. Eddiken nøytraliserer og fjerner såperester og gjør at silken beholder sin naturlige glans. Skyll godt etterpå for å fjerne eddiklukten. Rull plagget inn i et håndkle for å få ut vann, ikke vri plagget, det kan skade fibrene i silken. La det tørke flatt eller hengende.
Stryk silkeplagget på vrangen mens det fremdeles er fuktig, husk å ha strykejernet på svak varme. Ikke spray vann på tørr silke mens du stryker, det kan lage flekker. Små rynker retter seg ut over natten hvis du henger plagget opp.
Ved oppbevaring av silkeplagg bør du unngå direkte sollys, fukt og sterk varme.